AlgemeenGemeente

OBS Drieborg eerste school met Verkeersveiligheidslabel in Oldambt

- advertentie -

Drieborg – OBS Drieborg kreeg op woensdag 4 juli bezoek van wethouder Kees Swagerman van de gemeente Oldambt. De wethouder reikte deze dag het Gronings Verkeersveiligheidslabel uit. OBS Drieborg is de eerste basisschool in de gemeente Oldambt die het label krijgt uitgereikt.

- advertentie -

Scholen met dit label zetten zich met structurele verkeerseducatie in voor verkeersveiligheid voor hun leerlingen. Een school met een dergelijk label heeft aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school-thuisroutes. Daarnaast organiseren deze scholen verkeerseducatie-activiteiten en wordt er gewerkt met een actuele lesmethode. Op dit moment zijn er 63 basisscholen in de provincie Groningen die in het bezit zijn van het verkeersveiligheidslabel.

Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Het doel is om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen in het bezit komen van het label. Deze organisatie stimuleert en motiveert scholen om mee te doen het Verkeersveiligheidslabel te behalen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button