AlgemeenIncidenten

Oefenavond voor brandweer bij Gasunie

- advertentie -

Drieborg – Het was meer dan een oefenavond voor aspirant brandweermannen/vrouwen om als vrijwilliger bij de Schansker brandweer aan de slag te gaan. Het ging dinsdagavond om een serieuze oefening op het exportstation van de Gasunie op Oude Statenzijl/Drieborg.

- advertentie -

Deze locatie is een groot doorvoerstation van buitenlands gas, onder andere vanuit Rusland, maar ook Nederland exporteert nog steeds gas naar het buitenland en dat wordt allemaal geregeld op dit station. Om de veiligheid te waarborgen wordt er elk half jaar wel een oefening met de brandweer georganiseerd en nu alleen met het korps uit Bad Nieuweschans in samenwerking met het veiligheidsteam van de Gasunie.

Voor deze oefening was er een melding binnen gekomen dat twee medewerkers te maken hebben gekregen met elektrocutie, vanwege werkzaamheden aan het airco-systeem. Aangezien het om een grote gaslocatie gaat, gaan alle alarmbellen rinkelen, omdat er bij zo’n incident ook gemakkelijk brand kan ontstaan.

Tijdens de evaluatie van deze oefening, bleek de goede samenwerking tussen beide teams en waren er slechts kleine op- of aanmerkingen. 

Bron & foto’s: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button