Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Tweede opleidingsgroep Virol E-waste Academy ontvangt diploma

- advertentie -

Scheemda – Op dinsdag 10 juli namen de leerlingen van de tweede opleidingsgroep van de Virol E-waste Academy hun diploma in ontvangst. Het diploma werd hen uitgereikt door docent Fans Voornhout van Noorderpoort. Daarbij waren ook Anneloes Oldenburger van Virol E-waste, jobcoach Simon Groeneveld en coördinator Saskia Pepping (Afeer) en Jan Klijn van Noorderpoort aanwezig.

- advertentie -

De leerlingen hebben het afgelopen schooljaar hard gewerkt voor het Entree diploma Assistent installatie- en constructietechniek. Zij volgden één dag per week les aan de Campus Winschoten. Daarnaast liepen zij wekelijks drie dagen stage bij Virol E-waste.

Het opleidingstraject is het resultaat van de samenwerking tussen Virol E-waste, Afeer, gemeente Oldambt en Noorderpoort. Hierdoor wordt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans gegeven aan de slag te gaan in de technische sector. Met een MBO 1 diploma op zak en de benodigde werkervaring, kunnen deze zeven leerlingen goed van start.

Vijf van hen gaan betaald aan de slag bij Virol zelf. De twee overige leerlingen hebben de smaak van het leren te pakken gekregen en gaan een vervolgopleiding doen.

In september 2018 start er een nieuwe opleidingsgroep. Daar zijn nog plekken vrij. Wie woonachtig is in de gemeente Oldambt, gemeente Pekela of gemeente Westerwolde kan via het nieuwe participatiebedrijf Afeer instromen. Voor overige gemeenten geldt dat zij contact op kunnen nemen met Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

Foto: Marinus Doewes/ Afeer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button