AlgemeenGemeente

Landelijke productiefout reisdocumenten

- advertentie -

Landelijk – Eind juni is er een technisch probleem geweest bij de productie van reisdocumenten. In ongeveer 5000 recent gemaakte Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten zit een fout. Hierdoor kan het gebeuren dat een van de elektronische echtheidskenmerken niet werkt in sommige paspoorten of identiteitskaarten die geproduceerd zijn in de periode april tot en met juni van dit jaar. Iedereen (eventueel ook Oldambtster ’s) die het betreft ontvangt deze week een persoonlijke brief van het Rijk. Als u geen brief ontvangen heeft, is uw reisdocument dus in orde.

- advertentie -

De informatie die op het document staat opgeslagen is nog steeds goed beveiligd en het document kan nog steeds gebruikt worden om te reizen, ook als dit technische probleem in het document is opgetreden. Alle (buitenlandse) autoriteiten die belast zijn met grens­controles zijn geïnformeerd over dit probleem.

U kunt uw document zelf controleren met een Android telefoon die geschikt is voor het uitlezen van de chip met een NFC-reader. Deze gratis app “BZK-ID“ is vanaf vandaag beschikbaar in de Google Play Store. Indien u de genoemde brief van het Rijk heeft ontvangen en u kunt uw document niet met de app controleren, mag u uw document laten controleren bij het gemeentehuis. Neem ook de brief mee naar de afspraak.

Wanneer uw document het betreffende probleem blijkt te hebben, wordt dit vanzelfsprekend kosteloos vervangen.

Meer informatie leest u op de website van de rijksoverheid

Foto: Pixabuy

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button