Algemeen

Brandweer: ‘Wat te doen om brand in landbouwmachines te voorkomen?’

- advertentie -

Oldambt – Door de aanhoudende hoge temperaturen en de voortdurende droogte is de kans op branden in landbouwmachines zeer groot. Door de extreme droogte komen er bij het oogsten van graan meer stof en andere brandbare droge stoffen vrij dan normaal. Deze hopen zich in de landbouwmachine op. Ook bij de zeer warme motoronderdelen en hydraulische systemen.

- advertentie -

Tips:
– Maak landbouwmachines regelmatig stof vrij met een compressor of bladblazer.
– Zet bij het te oogsten terrein preventief een blusmiddel neer, bij voorkeur een tractor met giertank gevuld met water. Als onverhoopt toch brand uitbreekt kan de boer, in afwachting van de komst van de brandweer, ook zelf een bluspoging doen met een aanwezige handbrandblusser.

Foto: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button