AlgemeenGemeente

Huh? Zout op de wegen in de zomer?

- advertentie -

Oldambt – Vanaf vandaag gaat de gemeente Oldambt strooiwagens met zout inzetten om het asfalt te beschermen. Op sommige plaatsen is de temperatuur van het asfalt zo hoog dat het asfalt zacht wordt. Dit is vooral zichtbaar op de rotondes in de gemeente.

- advertentie -

‘De gemeente strooit zout waar dit nodig is, dit betekent niet dat we de strooiroutes volledig rijden, die we in de winter gewend zijn’ Vertelt de gemeente aan OldambtNu.nl

Zout strooien helpt tegen smeltend asfalt. Het zout trekt vocht uit de buitenlucht aan en koelt op die manier het wegdek. Ook haalt het strooizout vocht uit het asfalt, waardoor het minder plakkerig wordt.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button