AlgemeenSport

Zeiler Mark Immenga uit Winschoten is Wereldkampioen Splash 2018 geworden in Italië

- advertentie -

Winschoten – Mark Immenga uit Winschoten is wereldkampioen Splash 2018 geworden in Campione del Garda, Italië. De Splash is een snelle en sportieve eenmansboot. De zeilers zijn in deze boot aangewezen op hun technische, fysieke, strategische en tactische kwaliteiten.

- advertentie -

De 15 jarige Nederlander groeide tijdens het evenement van 6 dagen met 86 deelnemers. De eerste dagen behaalde hij genoeg punten om in de Gold Fleet te komen. Mede doordat hij van de totaal 11 gezeilde wedstrijden 6 keer als eerste finishte was zijn eerste plaats in het eindklassement zeker.

Doordat hij in het voorjaar bij het NK op IJsselmeer de tweede plaats heeft weten te behalen was hij één van de favorieten maar het was zeker geen gelopen race.
Mark is op 7 jarige leeftijd begonnen te zeilen bij Zeilvereiniging Zuidlaardermeer in de optimist. Op 13 jarige leeftijd heeft hij de overstap gemaakt naar de Splash. In de Splash Blue zeilen kinderen t/m 21 jaar en het is een knappe prestatie dat hij nu reeds wereldkampioen is geworden.

Tijdens het evenement heeft hij zijn eigen plan getrokken en mede door zijn voorafgaande trainingen en eerdere grote zeilevenementen heeft hij genoeg ervaring opgebouwd om de gehele week stabiel te kunnen varen.Uitslagen, na aftrek : 6-1-3-1-1-1-2-1-1.”

Foto: splashworlds.org

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button