Algemeen

VCP Oldambt stelt vragen omtrent zonnepark Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – De Verenigde Communistische Partij heeft vragen gesteld omtrent het zonnepark in Finsterwolde. Volgens de VCP zou er geen draagvlak zijn bij de omwonenden en natuur- en landschapsorganisaties. In 2017 zou hier namelijk al vier keer een onderzoek naar zijn gedaan.

- advertentie -

Het bedrijf F&S Solar heeft plannen om een zonnepark aan te leggen van 15 hectare aan de rand van Finsterwolde. Volgens de VCP is het echter niet de bedoeling dat F&S Solar de landbouwgrond koopt, maar dat het een overeenkomst sluit met de grondeigenaren om de grond voor een periode van 20 tot 25 jaar te gebruiken. De communisten zijn bang dat na afloop van zo’n lange periode het land haar industriële bestemming behoudt. Om de realisatie van het zonnepark mogelijk te maken moet de gemeente Oldambt een zogenaamde Verklaring van geen Bezwaar afgeven.

Volgens de partij mag de Verklaring van geen Bezwaar echter niet voor zo’n lange periode afgegeven worden. De VCP wil dan ook van het college weten of het inderdaad de bedoeling is om voor zo’n lange periode een Verklaring van geen Bezwaar af te geven. Ook vraagt men zich af of het college zich er wel van bewust is dat veel landbouwpercelen ingezet kunnen worden voor zonnepanelenvelden, als het college de plannen van F&S Solar goedkeurt. Voor grondeigenaren zou het bovendien zeer aantrekkelijk zijn om een zonnepalenveld te laten aanleggen, omdat de eigenaren hiervoor 20 jaar lang jaarlijks zo’n 5000 tot 7000 euro per hectare zullen ontvangen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button