AlgemeenSport

Alair Cruz Vincente, een nieuwe baan en aan de bak bij VV Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Aan mediabelangstelling geen gebrek, bij de komst van Alair Cruz Vincente naar VV Nieuweschans. Of hij in een wervelstorm zit, want morgen, dinsdag 21 augustus, is ook zijn eerste werkdag in dienstverband bij een bedrijf in de logistieke sector en dan ’s avonds de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Bert Stuut van VV Nieuweschans.

- advertentie -

Deze Braziliaanse voetballer, die overigens al een hele carrière  in de Nederlandse voetballerij achter de rug heeft, is naar Nederland terug gekomen omdat hij wat vaker bij zijn zoontje wil zijn. Na een scheiding is het persoonlijke contact met zijn telg op een heel erg laag pitje komen te staan en hij wil dat nu inhalen. In eerste instantie zou hij bij WVV gaan spelen, maar door allerlei oorzaken, misschien communicatieve, zijn ze volgens Alair Cruz niet op één lijn komen te zitten.

Lees ook: Braziliaanse oud-profvoetballer gaat spelen voor WVV

Aangezien Bad Nieuweschans en Winschoten niet zo ver uit elkaar liggen heeft hij via Bert Stuut in overleg met het bestuur, de mogelijkheid gekregen om bij VV Nieuweschans aan de slag te gaan. Dinsdagavond is de eerste training en hij hoopt op tijd van zijn eerste werkdag op de training aanwezig te zijn.

“Ik kijk er enorm naar uit om dit seizoen bij VV Nieuweschans een plek te krijgen. Hoe dat er precies gaat uitzien weet ik nog niet en dat zullen de trainingen gaan uitwijzen. Iedereen weet dat ik een linksbenige verdediger ben en of dat hier bij Nieuweschans ook zal gebeuren zal de tijd leren. In elk geval ben ik blij dat deze kans mij geboden wordt en wat ik begrepen heb zijn ook de andere spelers benieuwd naar mijn nieuwe avontuur in Noordoost Groningen”, aldus Alair Cruz.

Trainer Bert Stuut ziet het ook als een bijzondere kans om zo’n internationale speler in de gelederen te hebben. “Iedereen kan leren van zijn ervaringen binnen het internationale voetbal. Het gaat niet om Cruz op een voetstuk te plaatsen, bovendien wil hij dat ook helemaal niet, maar wel om de teams van VV Nieuweschans naar een hoger level te brengen.

- advertentie -

In Bad Nieuweschans zit onder de voetballers heel veel talent, maar je moet elkaar stimuleren om wat meer uit de onderste regionen te komen en dat betekent ook voor de toekomst meer aantrekkingskracht voor jonge nieuwe spelers”, aldus Bert Stuut.

- advertentie - 

Levensloop Alair Cruz Vicente: geboren op 19 april 1981 te Aracruz in Brazilië. In zijn jeugd heeft hij gespeeld voor EC Riachuelo en Desportiva Ferroviára. In Nederland voor AZ, vervolgens FC Volendam, SC Veendam, AGOVV, Sparta Rotterdam, FC Den Bosch en SC Telstra. Weer terug in Brazilië speelde hij voor EC Aracruz en nu dus bij VV Nieuweschans.
(Bron: BNSnieuws)

Foto: BSNnieuws

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button