CultuurOp stap

Volop activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september is er extra aandacht voor geletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Verschillende organisaties uit het Noorden bundelen hun krachten om aandacht te vragen voor geletterdheid.

- advertentie -

Acties in regio Groningen
Het hele jaar door zorgen organisaties uit het Bondgenootschap Groningen voor het opzetten en uitvoeren van acties die een bijdrage leveren aan geletterdheid in de regio Groningen. Deelnemende partijen zijn onder meer Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Alfa-college, Groninger Forum en Biblionet Groningen.

Provinciale letteractie
Tijdens de Week van de Alfabetisering pakken zij extra uit met een provinciale letteractie. Dit doen ze in samenwerking met Qbuzz, Marketing Groningen en het Ov-bureau Groningen Drenthe. De actie houdt in dat er 19 grote letters van hout én een uitroepteken verdeeld worden over Taalhuizen in Groningse bibliotheken. Rondom deze letters vinden activiteiten plaats. De totaal 20 letters reizen op donderdag 6 september naar het Groninger Forum, waar de uitreiking van de Groningse Taalheldenprijs plaatsvindt.

TaalHeldenprijs.
Een TaalHeld is iemand die zich inzet om de geletterdheid in Nederland te verbeteren. Om deze mensen in het zonnetje te zetten is de TaalHeldenprijs in het leven geroepen. De provinciale Taalhelden maken bovendien kans op de landelijke prijs die in januari door Prinses Laurentien wordt uitgereikt.

Activiteiten in bibliotheek
Het Taalhuis in Bibliotheek Winschoten organiseert de volgende activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering:

– Dinsdag 4 september van 10.00 – 12.00 uur kunt u aanschuiven bij de Vrouwengroep Internationaal. Er is koffie/thee en wat lekkers. De groep komt wekelijks bij elkaar, contact en taal staan centraal. Tijdens deze ochtend kunt u kennismaken met de veelzijdigheid van de deelnemende vrouwen, laat u verrassen…..

- advertentie -

– Woensdag 5 september van 14.00 – 16.00 is er een Kunstmarkt. Er zijn veel creatieve mensen verbonden aan het Taalhuis; schrijvers, dichters, schilders, dansers, koks….. graag laten ze hun werk aan u zien.

- advertentie - 

Op donderdag 6 september is er een besloten interactieve voorstelling in Cultuurhuis de Klinker voor- en door mensen van het Taalhuis. De voorstelling is opgezet en uitgevoerd in samenwerking met Pirates4Kids.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button