AlgemeenGemeente

Week van de Alfabetisering succesvol

- advertentie -

Oldambt – Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september vragen we extra aandacht voor geletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het Taalthuis Oldambt verzorgde onder andere een kunstmarkt en een theatervoorstelling in cultuurhuis de Klinker.

- advertentie -

Kunstmarkt
De kunstmarkt was een creatieve middag. Men kon meedoen aan diverse workshops, zoals hoe schrijf ik een gedicht en een creatieve workshop. Vele (lokale) schrijvers, dichters, schilders en  dansers lieten hun werk zien. Een mooie eerste editie van de kunstmarkt dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Theatervoorstelling
Het Taalhuis Oldambt gaf op 6 september een voorstelling in cultuurhuis de Klinker. De voorstelling ‘Jack en de woordenschat’ trok veel bezoekers. Jack en zijn bemanning beleven spannende avonturen als piraten. Dit keer werden ze overmeesterd en werd de ‘woordenschat’ meegenomen. In de voorstelling zat ook een taalintermezzo die werd vertolk door mensen van het Taalhuis uit vijf verschillende culturen; dit waren China, Rusland, Indonesië, Nederland en voormalig Joegoslavië. Met eigen muziek en traditionele kledij vertelden zij over gebruiken in en eigen land ter vergelijk met ons eigen land. De hele voorstelling was doorkliefd van taal en woordgrapjes. De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Oldambt en de samenwerking met cultuurhuis de Klinker en het Noorderpoortcollege.

Meer informatie over het Taalhuis Oldambt klik dan hier.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button