Algemeen

E-waste Race van start op basisscholen in gemeente Midden Groningen en Oldambt!

- advertentie -

Midden Groningen/  Oldambt – Leerlingen van basisscholen uit de gemeente Midden Groningen en Oldambt geven oude elektrische apparaten een nieuw leven!

- advertentie -

Heeft u nog afgedankte elektronische apparaten liggen? In de gemeente Midden Groningen en Oldambt start deze week de E-waste race. Kinderen van verschillende basisscholen in deze gemeenten zamelen zoveel mogelijk oude elektrische apparaten in en strijden zo tegen elkaar voor de hoofdprijs, een schoolreisje naar NEMO Science Museum te Amsterdam.

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl, waarna de schoolkinderen de apparaten bij de deur komen ophalen. Heel handig én goed voor het milieu!

De apparaten worden bij Virol E-waste in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.

Eigenlijk komt iedereen hier als winnaar uit de bus. Bewoners van de verschillende gemeenten kunnen hun e-waste op een verantwoorde manier kwijt, de apparaten vinden hun weg weer in de circulaire economie als grondstof, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt keren terug op de arbeidsmarkt en de kinderen kunnen een hele gave schoolreis winnen.

Wethouder Peter Verschuren van Midden Groningen steunt deze actie en was samen met Wout Vink, gemeente Midden Groningen en Anneloes Oldenburger, Virol E-waste aanwezig bij de aftrap van de race op basisschool de Oetkomst in Kolham.

- advertentie -

De gemeente Midden Groningen en Oldambt vragen alle inwoners van hun gemeente om een bijdrage te leveren! Lever jullie oude en afgedankte apparaten in bij één van de deelnemende scholen; OBS Oetkomst Kolham, CBS De Wegwijzer Slochteren, CBS De Parel Muntendam, Van Heemskerckschool Hoogezand, OBS Houwingaham Bad Nieuweschans, CBS Mons Sinaï Heiligerlee, OBS De Uilenburcht Beerta, OBS Letterwies Nieuwolda, OBS De Kleine Dollard Winschoten en CBS Maranatha Winschoten.

- advertentie - 

De E-waste race start deze week en zal tot 12 oktober duren. Aan het einde van de race wordt de winnaar bekend gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button