Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Krimpcafé ‘Over de grens – werken en studeren’

- advertentie -

Oldambt – Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de demografische veranderingen in Noordoost-Groningen en bij onze oosterburen? En kunnen we het gebied van de Eems Dollard Regio als één onderwijs- en arbeidsregio zien? Deze en vele andere vragen worden beantwoord tijdens het Krimpcafé op 27 september in Winschoten (Vissersdijk 70).

- advertentie -

Programma
In het eerste deel van het Krimpcafé hoort u meer over demografie, studeren en arbeidsmarkt. De sprekers komen vanuit de universiteiten van Oldenburg (DE) en Groningen, van de Hanzehogeschool en vanuit de Eems Dollard Regio (EDR). Wethouder Erich Wünker (gemeente Oldambt) doet het openingswoord. De volgende onderwerpen komen aan bod in het Krimpcafé: welke demografische veranderingen zien we aan beide kanten van de grens, zijn de regio’s in arbeidsmarkt wel vergelijkbaar en uitwisselbaar en welke mogelijkheden zijn er voor werken over de grens, pendelen of werk verplaatsen?

En tot slot: studeren over de grens, waarom is dit voor studenten en voor (krimp)regio’s belangrijk? Na dit deel gaan de bezoekers uiteen om op verschillende locaties in Winschoten een (eigen gekozen) workshop bij te wonen.

Aanmelden
Wilt u meer weten over werken in de Eems Dollard Regio? En over de verschillen én overeenkomsten tussen onze regio en Noordwest-Niedersachsen? Tijdens het Krimpcafé kunt u luisteren, meedenken en uw ideeën delen. Samen gaan we werken aan mogelijkheden en kansen! Iedereen is welkom!

In verband met de organisatie is het fijn om te weten hoeveel deelnemers aanwezig zijn. Meer informatie over het programma, de sprekers, de workshops en het aanmelden vindt u via deze website.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button