AlgemeenPolitiek

Provincie start met het plaatsen van nieuwe bushokjes

- advertentie -

Groningen – De provincie Groningen start dit najaar met het plaatsen van 52 nieuwe bushokjes (abri’s) in de hele provincie. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk gaf op 20 september hiervoor het startsein door een monumentale abri aan de directeur van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand over te dragen.

- advertentie -

Directeur Bart Bekkering nam met veel enthousiasme de betonnen abri in ontvangst. Deze abri krijgt in het museum een nieuwe bestemming en blijft daardoor als cultureel erfgoed bewaard.

In de nieuwe abri’s die geplaatst worden, kunnen reizigers zitten en beschermd tegen diverse weersomstandigheden wachten op hun bus. Daarmee worden deze overstappunten comfortabel voor de reizigers. Dit maakt deel uit van de ambitie om bushaltes op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Bij de bushaltes worden ook verbeteringen aangebracht voor een goede looproute, een veilige halte en fietsenstallingen.

Duurzaam
De provincie start dit najaar met het plaatsen en verwacht dat alle werkzaamheden aan de haltes ook nog in 2019 afgerond worden. Het gaat om hergebruikte abri’s die volledig opgeknapt zijn. Daarmee is dit een duurzaam en dus een slim en groen initiatief.

Goed netwerk
De provincies Groningen en Drenthe werken samen met de gemeenten, het OV-bureau en de vervoerders om het reizen van deur tot deur snel en makkelijk te maken. De samenwerkende partijen zetten zich voor een goed vervoersnetwerk in, zodat reizigers overal met de trein, auto, bus, fiets en te voet kunnen komen.

De overstappunten in dit netwerk zijn hierbij essentieel. De provincie en gemeenten willen daarom werk maken van het opwaarderen van de overstappunten, zoals de hubs, P+R’s, carpoolplaatsen en bushaltes.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button