AlgemeenKort nieuwsWeerbericht

Warm nazomerweer volgende week: Lokaal zelfs zomers warm met 24 graden

- advertentie -

Landelijk – De korte broeken kunnen weer uit de kast, want volgende week breekt een periode met nazomerweer aan. De herfst wordt op een zijspoor gezet en regionaal loopt de temperatuur in het binnenland op naar een zomerse 25 graden! Daarbij is het droog met flink wat zon. Voor het zover is kan het in de nacht van zondag op maandag lokaal vriezen!

- advertentie -

Het warme nazomerweer begint dinsdag. De wind draait naar het zuidoosten en daarmee wordt warme lucht vanaf het Europese continent naar ons land geblazen. De zon maakt overuren en slechts een enkel stapelwolkje werpt een schaduw op het aardoppervlak. De temperatuur loopt op naar 20-23 graden.

Woensdag en donderdag wordt het nog wat warmer. In het zuiden, zuidoosten en oosten kan het dan zelfs zomers warm worden met 25 graden of meer. In de Randstad en het midden loopt de temperatuur op naar 22-24 graden. In de kustgebieden is het een graad of 21. Hiermee is het bijna 10 graden warmer dan normaal! Maxima van 14-16 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Het blijft op alle dagen droog en daarmee kunnen regenjas en paraplu thuisblijven.

Orkaan Leslie
Mogelijk staat ook volgende week vrijdag, zaterdag en zondag lekker nazomerweer op het menu. Ex-orkaan Leslie trekt namelijk west van Ierland langs en stuwt daarmee een portie warme lucht naar ons land. Het kwik loopt op naar 20-25 graden. Deze verwachting is nog wel onzeker. Mocht Leslie namelijk over Engeland naar het noorden trekken, dan neemt bij ons de kans op buien toe. Bovendien zou de temperatuur dan wat lager uitvallen met 15-20 graden.

Deze vrijdag en zaterdag ook al veel zon
Ook vandaag en morgen is het prachtig najaarsweer. De zon schijnt volop en er trekken dunne sluierwolken over het land. In het noorden kunnen vandaag enkele vriendelijke stapelwolken ontstaan. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden en uiterste westen, 21 in het midden en 22 in het oosten en zuiden. In het zuidoosten wordt het 23 graden.

Morgen kan het nog iets warmer worden met maxima van 20-24 graden. In Limburg kan het lokaal zelfs 25 graden worden. In de zuidoostelijke helft is het flink zonnig. In het noordwesten en noorden neemt in de middag de bewolking toe en in de avond trekken buien over het land.

- advertentie -

Vorst in de nacht naar maandag
Zondag verloopt beduidend frisser met middagtemperaturen van 14-17 graden. Daarmee komt de temperatuur eventjes op vrij normale waarden uit voor de tijd van het jaar.

- advertentie - 

Er volgt een vorstige nacht. In de nacht van zondag op maandag kan het op neushoogte in Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente namelijk lokaal vriezen. Regionaal is kans op vorst aan de grond. Overdag is het prima najaarsweer met veel zon en maxima van 17-20 graden.

Foto: Pixabay
Bron: Weeronline.nl

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button