AlgemeenKort nieuws

A-Ford brandweerwagen rijdt na tientallen jaren weer in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB) is trots, apetrots. De oude A-Ford van de Gemeente Winschoten kan weer zelf aangedreven rijden.

- advertentie -

Begin vorige eeuw, in de jaren 30, werd deze A-Ford uit Amerika geïmporteerd en in Nederland omgebouwd tot een brandweerauto. Jaren deed de auto dienst als brandweerwagen voor de gemeente Winschoten, inmiddels opgegaan in de gemeente Oldambt. Na omzwervingen, via onder andere het brandweermuseum in Borculo, kwam de auto in 2013 weer terug in haar oude standplaats.

De SOB beheert de wagen en liet de motor onlangs reviseren in Winsum. Een enthousiaste Ford kenner zorgde er voor dat de motor weer net zo tevreden kon spinnen als vroeger. Voorzitter Dik Zwart van de SOB reed de auto dan ook zelf van de container waarin de Ford vervoerd werd. Zichtbaar in zijn nopjes reed Zwart de Ford in de garage van de SOB en liet de vier cilinders van de wagen weer rustig brommen.

De auto wordt nu verder gerestaureerd maar niet overgespoten. De huidige lak, inclusief de scheurtjes, zal vakkundig worden beschermd. Uiteraard wordt de auto nu verder gereed gemaakt zodat deze weer RDW goedgekeurd de weg op mag. Dus wie weet ziet u binnenkort dit mooie rode juweel door het Oldambt rijden.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button