Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Jongerencentrum Jimmy’s Oldambt geen subsidie door bezuinigingen gemeente

- advertentie -

Winschoten – Vorige week kreeg Jimmy’s Oldambt te horen dat het jongerencentrum geen subsidie meer krijgt. Bij de opening in 2016 kreeg het jongerencentrum nog 100.000 euro subsidie, dit is door de gemeente terug gedraaid naar 0. De reden hiervoor is dat de gemeente Oldambt 3,3 miljoen euro uit de algemene reserve moet halen om tot een goede begroting te komen.

- advertentie -

Jongerencentrum Jimmy’s Oldambt
Op
 27 oktober 2018 bestaat Jimmy’s Oldambt 2 jaar. Jimmy’s is de plek waar jongeren tussen de 12-27 jaar naar toe kunnen voor al hun vragen, problemen, plannen en ideeën. Je kan er werken aan je doelen en daarbij ondersteuning krijgen van het team van vrijwilligers dat bijna volledig uit jongeren bestaat. Ook kunnen er verschillende activiteiten georganiseerd worden zoals een game avond, workshops of een activiteit waar de jongeren behoefte aan hebben. De organisatie kijkt naar de talenten van jongeren en ondersteunen we hun bij het ontwikkelen van hun talenten. Dagelijks komen er ongeveer twintig jongeren samen om te werken aan hun huiswerk en, als daar behoefte aan is, te praten over hun problemen. Jaarlijks komen er ongeveer zevenhonderd jongeren het jongerencentrum bezoeken.

Handtekeningenactie
Het team van Jimmy’s is van plan om 6 november tijdens de commissievergadering van de gemeente Oldambt in te spreken. Ook zijn ze van plan om samen met de jongeren een handtekeningenactie te organiseren, het doel is minimaal duizend handtekeningen te verzamelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button