AlgemeenGemeente

Oldambt geeft kinderen van minima fashioncheques

- advertentie -

Oldambt – Gemeente Oldambt geeft ook dit jaar fashioncheques aan kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben. “Kinderen van minima willen, net als alle andere kinderen, mooie en hippe kleding dragen”, zegt wethouder Laura Broekhuizen. “Met de fashioncheque kunnen ze zelf de kleding uitkiezen waarin ze zich prettig voelen.”

- advertentie -

Kansen voor alle kinderen
Het uitgeven van fashioncheques is onderdeel van het programma ‘Kinderen en armoede’. Met dit programma wil de gemeente ervoor zorgen dat alle kinderen in Oldambt dezelfde kansen krijgen. Inwoners met een laag inkomen kunnen bij de gemeente terecht voor verschillende voorzieningen die ze een eindje op weg helpen. De fashioncheque is een van die voorzieningen.

Lager bedrag dan vorig jaar
“Vorig jaar hebben we de fashioncheques voor het eerst uitgegeven”, legt Broekhuizen uit. “Toen was het bedrag per cheque 150 euro. Dit jaar is een cheque 75 euro waard. Het bedrag is lager geworden omdat we ons beschikbare budget nu verdelen over meerdere voorzieningen. We bieden nu bijvoorbeeld ook een schoolontbijt aan en zijn bezig met de ontwikkeling van een kindpakket.”

Voor wie zijn de fashioncheques?
De fashioncheques zijn bedoeld voor kinderen die op 1 september 2018 nog geen 18 jaar oud waren en waarvan de ouders een inkomen hebben tot 120 procent van de bijstandsnorm. Kinderen waarvan de ouders een bijstandsuitkering ontvangen van de gemeente, ontvangen eind oktober via hun ouders automatisch bericht over de fashioncheques. Ouders van kinderen die 100 tot 120 procent van de bijstandsnorm verdienen, kunnen hun kinderen aanmelden via de website van de gemeente.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button