Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Boeren organiseren pompoendiner voor vijftig gasten in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Zaterdag 3 november maken vijftig gasten kennis met de veelzijdigheid van de Concurbita (pompoen). De boeren uit Oost- Groningen willen graag laten zien wat je allemaal met pompoenen kunt doen. De boeren Harm Evert Waalkens, Bert Gosselaar en Gert Noordhoff organiseren een biologische 4 gangen pompoendiner. Bij alle gangen van voor- tot nagerecht staat de pompoen centraal.

- advertentie -

Nadia Saro is de chef kok en komt van oorsprong uit Suriname. Zij heeft een uitgebreid menu bedacht met als hoofdrol de pompoen. Andere ambachtelijke producenten uit de provincie hebben zich ook laten inspireren over de mogelijkheden en de smaak van de pompoen. Zo heeft Daniele Vergonet van Dhana’s Chocolade pompoenbonbons die zij gaat serveren. Bakker Wiebrand van de Graanrepubliek heeft pompoenbrood die de gasten kunnen proeven. En als drankje krijgen de gasten Pompoencider van Zummercider.

Het pompoendiner wordt gehouden in de stal van biologische melkveehouderij Reinaheerd in Finsterwolde. Het pompoendiner maakt onderdeel uit van festival Let’s Gro, een festival over de toekomst van Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button