AlgemeenOp stap

Winschoten pakt wederom groots uit tijdens de Adrillen

- advertentie -

Winschoten – De grootste jaarmarkt van het noorden, een groots opgezette hobbymarkt, straattheater, kermis en gezelligheid in de horeca. Het zijn de inmiddels oude, vertrouwde ingrediënten van de eerste maandag van november. Ieder jaar trekt het evenement weer zo’n 30.000 bezoekers naar het bruisende centrum van Winschoten.

- advertentie -

Jaarmarkt
De jaarmarkt wordt in 2018 honderd meter langer als in 2017. Dit betekent dat de markt vanaf het Israëlplein nog doorloopt over de Venne in de richting van de Emmastraat. 110 standhouders zijn aanwezig om hun waren voor het toegestroomde publiek aan te bieden. De markt loopt van het Oldambtplein tot en met de Rabobank op de Venne en van het Israëlplein tot aan het Burgemeester Schönfeldplein. Om 09.00 opent de markt, om 17.00 sluit hij weer. De officiële openingshandeling vindt om 10.00 uur plaats voor het gemeentehuis in de Langestraat door middel van een kanonschot.

Hobbymarkt
De hobbymarkt vindt plaats in cultuurhuis De Klinker. De hobbymarkt wordt gehouden in de grote en kleine zaal en in de foyers op de begane grond en op de 1e verdieping. Er is een grote diversiteit aan hobby’s te bekijken, onder andere keramiek, diverse schildertechnieken, tekenen en nog veel meer. De hobbyisten laten hun werk niet alleen zien maar demonstreren ook. De hobbymarkt is geopend van 09.00 – 17.00 uur. Ook de bibliotheek is geopend tijdens de hobbymarkt en organiseert onder andere een boekverkoop.

Straattheater
Het straattheater behoort inmiddels tot de bekende succesformule van de jaarmarkt. Vanaf de opening tot het einde van het evenement is er een grote diversiteit aan acts te bewonderen. In totaal 13 acts, waaronder een levend standbeeld, Peter Pan en Kapitein Haak, De Magische Kwakzalver, Monsieur Horreur en de steltenlopende boeren doldwaze kip. Naast deze veelal mobiele acts wordt op het Israëlplein ook nog een rodeostier opgebouwd waar bezoekers een ritje op kunnen maken.

Kermis en horeca
Op het Marktplein gaat het feest nog door tot ver na sluiting van de warenmarkt en hobbymarkt. De kermis opent om 10.30 uur en sluit om 21.00 uur. In de horeca gelegenheden is het ook daarna nog erg gezellig. In de feesttent bij Woodies zijn optredens van Melrose en Winschoter Martin Zemering gepland. In de tent van Café Dommering treden De Esperando’s op, ook DJ Arnoud komt op de ‘Adrilln bie Dommering 2018′. Ook bij Stadscafé De Pastorie staat livemuziek op het programma in de vorm van Alloway, zij zullen hier in een akoestische setting aanwezig zijn.

Bussen
Vanuit de omliggende dorpen worden bussen ingezet. Opstapplaatsen zijn Nieuwe Pekela (COOP), Oude Pekela (Jumbo), Bellingwolde (COOP), Blijham (Dorpsplein), Scheemda (Jumbo) en Midwolda (Hervormde Kerk). De bussen verzorgen zowel de heenreis als de terugreis. De eerste bussen op de heenreis vertrekken om 09.00 uur. De laatste bussen voor de terugreis vertrekken om 17.30 uur uit Winschoten.

Lutje Adrillen
Voor wie een week later nog eens rustig over de markt wil is er de Lutje Adrillen. Op 12 november tussen 09.00 uur en 17.00 uur zijn dezelfde 110 standhouders weer aanwezig in Winschoten. Geen randprogramma, alleen de markt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button