Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Aanstaande maandag wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt gaat worden

- advertentie -

Oldambt – Aanstaande maandag 5 November wordt tijdens een extra ingelaste raadsvergadering bekend wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt gaat worden. In Juli deed de gemeente een oproep aan alle Oldambtsters. De gemeente vond het belangrijk om te horen welke wensen u had voor de nieuwe burgemeester. Daarom vroegen zij alle Oldambtsters om hun mening te geven. Er hebben in totaal twaalf mannen en drie vrouwen op de vacature gesolliciteerd. Zes van de vijftien zijn los van een bepaalde partij binnen de gemeente.

- advertentie -

De overige sollicitanten:

  • D66 (2)
  • PvdA (2)
  • Lokale partij (2)
  • ChristenUnie (1)
  • VVD (1)
  • GroenLinks (1)

Pieter Smit
Op 10 april overleed plotseling onze burgemeester Pieter Smit aan een hartstilstand. Pieter Smit was sinds 2010 burgemeester in het Oldambt. Daarvoor was hij werkzaam in een leidinggevende functie bij de politie Haaglanden. Smit, die in Delfzijl werd geboren, begon zijn politieke carrière als gemeenteraadslid in Zoetermeer. Deze functie bekleedde hij tussen 1994 en 2006. Daarna was Smit tussen 2006 en 2010 actief als wethouder in Zoetermeer. Naast zijn politieke werkzaamheden was Smit sinds oktober 2016 voorzitter van de raad van commissarissen van Groningen Airport Eelde en sinds maart 2017 was hij voorzitter van de Vereniging van Groninger Gemeenten.
Lees ook: Burgemeester Pieter Smit (54) aan hartstilstand overleden

Lees ook: Lees terug: Eervol afscheid burgemeester Pieter Smit

Waarnemend Burgemeester Rika Pot
Na het overlijden van Pieter Smit heeft Loco-burgemeester Laura Broekhuizen tijdelijk zijn taak waargenomen tot dat er een nieuwe waarnemend burgemeester aangesteld werd. Op 25 juni dit jaar werd Rika Pot (PvdA) benoemd tot waarnemend burgemeester en neemt waar tot een burgemeester is benoemd door de Kroon. Mevrouw Pot (1950 / PvdA) heeft ruime ervaring als burgemeester. Zij was van 2009 tot 2017 burgemeester van Appingedam. Daarvoor was zij vanaf 2002 burgemeester van Ten Boer.

Lees ook: Rika Pot benoemd tot waarnemend burgemeester Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button