Algemeen

Ubbo Emmius Winschoten zet stap in afvalscheiding

- advertentie -

Winschoten – Ubbo Emmius Winschoten is zoals bekend een zeer Gezonde School. Hierbij wil men de leerlingen bewust maken van een gezonde leefstijl. In het verlengde hiervan heeft de school besloten om de leerlingen ook te leren bewuster om te gaan met afval weggooien. In nauwe samenwerking met de afvalbedrijven SUEZ, Virol en vooral ook de gemeente Oldambt is alles op school klaar gemaakt om het afval bij de bron te scheiden. Dus bij de leerlingen en het personeel.

- advertentie -

Overal zijn duobakken geplaatst waarbij naast de zwarte bak vooral ook de oranje bak opvalt en dat is niet voor niets. In deze bakken zal het PBD afval gegooid moeten worden. PBD staat voor Plastic Blik en Drinkpakken. Dit is recyclebaar en daarom erg belangrijk om het al vanaf de bron, dus bij de leerlingen en personeel te scheiden.

Het papier wordt op school al jaren gescheiden en afgevoerd en vanaf nu dus ook het PBD. Blijft over het restafval; dat gaat in de zwarte bakken, zal worden verbrand en komt terug in de vorm van energie.

Ubbo Emmius wil ook op andere locaties actief hierin meedoen en daarmee een verdere stap zetten in bewustwording bij de leerlingen. In Winschoten is het nu al gelukt omdat de gemeente Oldambt dit ook een belangrijk item vindt.

Op donderdag 1 november zijn vrijwel alle leerlingen door SUEZ voorgelicht over de noodzaak van recycling en dus van afvalscheiding bij de bron. De leerlingen waren vol aandacht en de school heeft goede hoop dat er zo weer een flinke stap is gemaakt is in bewustwording bij de leerlingen: plastic, blik en drinkpakken gooi je niet zomaar weg maar gooi je in een speciale bak.

Foto: Ubbo Emmius

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button