AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt scoort goed op bijstand voor zelfstandigen

- advertentie -

Winschoten – Gemeente Oldambt scoort goed als het gaat om de digitale dienstverlening aan ondernemers die bijstand nodig hebben. Dat kwam naar voren uit een onderzoek naar de uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij alle 380 gemeenten. Oldambt is de enige Groningse gemeente waarbij ondernemers online informatie over de regeling kunnen vinden en ook digitaal een aanvraag kunnen starten.

- advertentie -

Trots
Wethouder Erich Wünker is trots op dit resultaat: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat we goed bezig zijn met de dienstverlening aan ondernemers die het moeilijk hebben. We hopen dat we met de uitvoering van deze regeling ondernemers in Oldambt zo goed mogelijk ondersteunen als ze het financieel even zwaar hebben, zodat ze er met een beetje hulp toch weer bovenop komen.”

Voor wie is de Bbz?
Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is onderdeel van de Participatiewet en biedt mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen in een financieel moeilijke periode. De Bbz is onder andere bedoeld voor mensen die nu een bijstandsuitkering ontvangen en die voor zichzelf willen beginnen, voor gevestigde ondernemers in een tijdelijke dip en voor ondernemers op leeftijd die willen stoppen met hun werk en met de Bbz de periode tot hun pensioen kunnen overbruggen.

Onderzoek
Het onderzoek naar de digitale dienstverlening aan ondernemers werd uitgevoerd door het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, de hogeschool van Amsterdam en Stichting ONL voor ondernemers. Uit de resultaten kwam naar voren dat bij 228 van de 380 gemeenten alleen digitale informatie op de website staat en er geen digitale aanvraag kan worden gedaan. Bij 27 gemeenten ontbrak elke vorm van digitale informatie over deze wettelijke regeling. Bij 125 gemeenten was er online informatie te vinden over de regeling en is er een aanvraagmogelijkheid beschikbaar.

Foto: OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button