AlgemeenGemeenteSport

Strandvolleybal Westerwolde neemt noodgedwongen afscheid van de Wedderbergen

- advertentie -

Wedderbergen/ Blauwestad – Het strandvolleybaltoernooi van Stichting Strandvolleybal Westerwolde is al 31 jaren een begrip in de regio. De afgelopen jaren vond het toernooi plaats in de Wedderbergen, waar het toernooi uitgroeide tot een groot evenement.

- advertentie -

Geen overeenstemming
In 2019 zal het toernooi echter afscheid moeten nemen van haar vertrouwde locatie. Voor het organiseren van het toernooi is het bestuur afhankelijk van een aantal externe partijen in de Wedderbergen. Helaas is er met deze partijen, ondanks diverse overleggen, geen overeenstemming bereikt over het te organiseren toernooi in 2019. De externe partijen hebben aangegeven het toernooi om diverse redenen geen plaats meer te kunnen bieden in de Wedderbergen.

Afscheid
Het bestuur, dat bestaat uit zeven vrijwilligers, betreurt het feit dat er afscheid zal moeten worden genomen. Vanzelfsprekend zullen ze het vertrouwde van de Wedderbergen gaan missen. Emotioneel gezien was en blijft het toernooi verbonden met deze plek. Ook de gemeente Westerwolde betreurt het vertrek van het toernooi uit de Wedderbergen.

Nieuwe locatie
Het bestuur heeft lang nagedacht over de toekomst van het toernooi, waarop uiteindelijk is besloten een nieuwe locatie voor het toernooi te gaan zoeken. Na uitgebreid overleg met de gemeente Oldambt is deze locatie gevonden aan het Oldambtmeer in Blauwestad.

Vertouwde karakter
Van Strandvolleybal Westerwolde in haar huidige vorm zullen de deelnemers en het bestuur noodgedwongen afscheid moeten nemen. In Blauwestad zal het bestuur alle ervaring van de afgelopen jaren meenemen in de opzet naar een nieuw toernooi met nieuwe mogelijkheden en kansen. Uiteraard behoudt het toernooi haar vertrouwde karakter, maar er zal zeker ook sprake zijn van nieuwe ontwikkelingen. Het bestuur hoopt dat zowel de deelnemers die het toernooi groot hebben gemaakt als nieuwe teams de stap naar Blauwestad met hen zullen maken. Alleen dan is het karakter en de gezelligheid van het toernooi gegarandeerd.

Toernooi
Het toernooi in 2019 vindt plaats op 31 mei, 1 en 2 juni. Verdere informatie over het toernooi en de inschrijving hiervan volgt zo spoedig mogelijk via de website van het toernooi: www.strandvolleybalwesterwolde.nl en de facebook pagina.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button