AlgemeenCultuur

Noorder Art exposeert in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Exposities vormen een belangrijk onderdeel van het aanbod in De Klinker. Iedere 3 maanden krijgen lokale, regionale, maar ook landelijke kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen. De exposities variëren van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. Van oktober tot en met december ziet u schilderijen van vier schilders, exposerend onder de naam Noorder Art. U kunt de expositie tijdens openingstijden gratis bezichtigen in Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

Noorder Art is een professioneel werkende kunstenaarsgroep bestaande uit vier kunstenaars: Jan de Boer, Mineke Gravers, Marja Hens en Sieuwke Ronner. Het zijn allemaal schilders uit de noordelijke provincies, die in 2014 afstudeerden aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst.

Expositie
Voor de expositie, genaamd ‘Tijd’, werkte de kunstenaarsgroep samen aan een groot drieluik. Op het drieluik staan overleden Groningers afgebeeld. Ze zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Gemeenschappelijk is de grote betekenis die ze voor Groningen -en ver daar buiten- hebben gehad. Op het drieluik staan drie kunstenaars (Jan Wiegers, Otto Eerelman, Hendrik Willem Mesdag) en Aletta Jacobs, Jan de Roos, Rutger Kopland en het standbeeld van Sint Joris. In De Klinker is een replica van het drieluik te zien. Het origineel hangt permanent in de Martinikerk in Groningen. Behalve het drieluik zijn er meer portretten van bekende Groningers toegevoegd aan de expositie. Er hangen portretten van onder andere Ede Staal (geschilderd op staal), voormalig commissaris van de Koningin Henk Vonhoff en stadsfiguur Plopatou. Daarnaast laten de kunstenaars ook eigen werk zien, zo ziet u in de vitrines in de bibliotheek bijvoorbeeld keramiek en andere objecten. Daarnaast toont videokunstenaar Ewout van Roon diverse videoschilderijen. Beelden om van te genieten, tot jezelf te komen en bij weg te dromen.

Kunstuur
Wilt u daarnaast meer weten en leren over kunst? Kom dan naar het kunstuur waarbij de schilders van Noorder Art meer vertellen over hun werk. Het kunstuur vindt plaats op vrijdag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek. Deelname is gratis.

Nieuwsgierig naar het werk van de vier schilders? Hun werken zijn nog t/m december te zien in Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button