AlgemeenKort nieuws

Rijkswaterstaat strooit zout vanwege mogelijke gladheid en bevriezing van natte sneeuw

- advertentie -

Winschoten – Strooiwagens van Rijkswaterstaat waren dinsdagavond druk aan het strooien op de A7 en N33. Omdat er kans was op gladde wegen.

- advertentie -

Vermoedelijk is gestrooid vanwege de natte sneeuw en kans op bevriezing van de weggedeelten.

Wanneer gaat Rijkswaterstaat strooien?
Rijkswaterstaat meet in het winterseizoen continue de temperatuur, de vochtigheid en het zoutgehalte van het wegdek. Als er kans is op gladheid gaan we preventief strooien. Gladheid ontstaat onder andere als door condensatie of neerslag de weg vochtig wordt, in combinatie met een wegdektemperatuur van onder de nul graden. Afhankelijk van de hoeveelheid strooizout die nog op de weg ligt, besluit Rijkswaterstaat om preventief te gaan strooien.

Kan de snelweg glad zijn als Rijkswaterstaat gestrooid heeft?
Ja. Rijkswaterstaat strooit zout om het vriespunt van vocht op de weg met een aantal graden te verlagen. Hierdoor wordt de weg minder snel glad. Maar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat kan gladheid niet worden voorkomen.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button