AlgemeenRegionaal nieuws

Europarlementariërs zetten zich in voor betere spoorverbinding tussen Bremen en Groningen

- advertentie -

Brussel – Duitse en Nederlandse Europarlementariërs maken zich sterk voor de komst van de Wunderline, een snellere treinverbinding tussen Groningen en Bremen. In een gezamenlijke verklaring onderschrijven ze het belang van de Wunderline voor de noordelijke grensregio én Europa.

- advertentie -

Op 27 november hebben Europarlementariërs en bestuurders elkaar ontmoet tijdens een bestuurlijke bijeenkomst in Brussel om de ontwikkelingen rondom de realisatie van het project en de Europese subsidieaanvraag te bespreken. Dankzij de Wunderline kunnen reizigers straks in iets meer dan twee uur comfortabel met de trein tussen Groningen en Bremen reizen. De kwaliteitsverbetering op het gebied van reistijdverkorting, toegankelijkheid en comfort draagt bij aan de regionale economische ontwikkeling en geeft een impuls aan de verbinding Amsterdam-Hamburg. Dankzij de komst van de Wunderline wordt de missing link in het Europese spoornetwerk tussen twee EU-landen gerealiseerd.

De Europarlementariërs Michael Cramer (Die Grünen), Jens Gieseke (CDU), Tiemo Wölken (SPD), David McAllister (CDU), Dr. Joachim Schuster (SPD), Dr. Helga Trüpel (Die Grünen), Dr. Stephan Gehrold (EPP), Peter van Dalen (ECR), Wim van de Camp (CDA), Matthijs van Miltenburg (D66) en Jan Huitema (VVD) hebben de gezamenlijke verklaring ondertekend. Met de ondertekening spreken ze het vertrouwen uit dat er begin 2019 concrete afspraken worden gemaakt over de realisatie van Wunderline. De oproep met alle handtekeningen is door een aantal Europarlementariërs aangeboden aan de direct betrokken bestuurders Henk Staghouwer (gedeputeerde Provincie Groningen), Dr. Berend Lindner (staatssecretaris, ministerie van Economische Zaken, Arbeid, Verkeer en Digitalisering van Nedersaksen) en Jens Deutschendorf (senator bij de staatsraad voor milieu, bouw en vervoer van de vrije Hanzestad Bremen) om nut en noodzaak vanuit de beide grensregio’s én voor Europa duidelijk te maken. Volgens de Europarlementariërs is de Wunderline een voorbeeld van een uitstekende samenwerking tussen twee landen binnen Europa.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button