Algemeen

Enige zorgen op ijsbaan Bad Nieuweschans ”Ik heb dit nog nooit meegemaakt!”

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  Hoewel de Schansker ijsbaan al behoorlijk vol begint te lopen, zijn er wel de nodige zorgen. Er loopt nog steeds water uit de baan, dat is te zien onder andere aan de waterstand in de kleine kolk. Maar ook de overlopen in de sloten laten andere standen zien dan gebruikelijk. Er zijn allerlei theorieën, zoals dat de grond door de droge zomer nog lang niet verzadigd is. Gisteren was RTV-Noord toevalligerwijs ook in Bad Nieuweschans en heeft een kort interview gehouden met de heer Meijer omtrent de ijsbaan.

- advertentie -

Deze morgen laat Harm-Arend het volgende weten: “Er is een bijzonder fenomeen aan de gang bij de ijsbaan. Tussen de ijsbaan en de A7 loopt een slootje richting de oude begraafplaats en stroomt zo naar de kolk. In die sloot zit halverwege een houten afdamming, waardoor het water aan de kant van de A7 ca. 30 cm. hoger is. Het water stroomt er nu overheen, waardoor we eigenlijk aan het rondpompen zijn.”

Harm Arend: “Onze vrijwilligers zullen daar binnenkort een tijdelijke verhoging op plaatsen om het water in dat slootje zo hoog mogelijk te houden. Ook het water in het vijvertje (diepte ca. 2 m’) voor de woningen staat tot aan de rand vol, terwijl die vorige week nog geheel droog was. Het heeft hetzelfde niveau als de ijsbaan, z genoemde. ‘Wet van de communicerende vaten’.  Naar ons idee is de grond van de ijsbaan en er omheen, door de droge zomer zo poreus geworden dat deze situaties zijn ontstaan.  Gelukkig hebben we wel voldoende wateraanvoer vanuit de kolk. We onderhouden hierover contact met het waterschap. De winter is nog een beetje op afstand, dus we gaan er van uit dat het allemaal goed komt. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

Bron & foto’s: BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button