Algemeen

Plaatsen van nieuwe Arriva kaartautomaten gestart in Oldambt

- advertentie -

Groningen (provincie) – In Groningen en Friesland vervangt Arriva de NS-kaartautomaten door eigen kaartautomaten. In Noord-Nederland is het niet meer mogelijk om op Arriva-stations met contant geld te betalen.

- advertentie -

Lees ook: Nieuwe kaartautomaten op regionale stations in Friesland en Groningen

De stap om de kaartautomaten te vervangen is gezet na uitgebreid onderzoek meldt treinreiziger.nl. Tegenwoordig zijn reizigers steeds meer gewend om cashloos te betalen. Er zijn al meerdere stations waar niet meer met cash kan betaald worden, hier hoort Arriva weinig klachten over. Er zijn eventueel wel alternatieven voor mensen die niet met pin willen betalen. Deze alternatieven zijn bijvoorbeeld OV-servicewinkels op grote stations en e-tickets. Arriva geeft aan dat ook onze oudere generatie graag met een OV-chipkaart reist. Ouderen krijgen leeftijdskorting in de bus en kopen niet vaak een ticket op het station.

Sinds december 2017 is het al niet meer mogelijk om met cash te betalen in de bus. Bij de kaartautomaten van Arriva kunnen kaartjes gekocht worden naar alle bestemmingen in Nederland. Er kan betaald worden met de pinpas maar ook met creditcard.

Lees ook: Plaatsing nieuwe Arriva kaartautomaat zorgt voor vragen inwoners Bad Nieuweschans

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button