AlgemeenRegionaal nieuws

Groot Onderhoud Rijkswegen Noord-Nederland

- advertentie -

A7 – Rijkswaterstaat heeft het Groot Onderhoud voor een aantal Rijkswegen in Noord-Nederland gegund voor 2019 en 2020. BAM Infra BV verzorgt het onderhoud aan de wegen in Fryslân, Gebr. Van Kessel – met zusterbedrijf KWS Infra – voert de werkzaamheden in Groningen en Drenthe uit.

- advertentie -

In 2019 en 2020 worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de A31/N31 (Afsluitdijk-Leeuwarden), de A32 (Leeuwarden-Heerenveen), de A28 (Meppel-Hoogeveen), de A37 (Hoogeveen-Duitse grens) en de A7 (Drachten-Zuidbroek). Op diverse plaatsen vindt ook onderhoud/vervanging plaats aan voegovergangen van bruggen en viaducten.

De komende maanden bepalen de aannemers de exacte planning in overleg met Rijkswaterstaat. Weggebruikers worden als de planning gereed is via de website van Rijkswaterstaat en media tijdig geïnformeerd over werkzaamheden.

Groot Onderhoud aan Rijkswegen is om de 15 tot 17 jaar noodzakelijk als gevolg van slijtage van de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt besluit Rijkwaterstaat welke wegdelen moeten worden vernieuwd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button