AlgemeenGemeente

Basisscholen Oldambt brengen kerstbezoek aan Grundschule Bunde

- advertentie -

Bunde (Duitsland) – De leerlingen van groep 6 van OBS Drieborg en OBS Houwingaham (Bad Nieuweschans) uit de gemeente Oldambt zijn vandaag op bezoek geweest bij hun Duitse leeftijdsgenootjes van de Grundschule in Bunde. Leerlingen van OBS Drieborg hebben wekelijks Duitse les van ‘Duitse juf’ Franzis Pranger-Wiese, die op diverse Oldambtster basisscholen een uur Duits per week geeft. Daarnaast doen beide scholen mee aan het EDR-project “Vroege buurtaal”, dat Nederlandse en Duitse scholen met elkaar verbindt.

- advertentie -

Knutselen
Samen hebben de leerlingen een kerstlied ingestudeerd. De Nederlandse leerlingen zongen O, Tannenbaum en de Duitse leerlingen O, Dennenboom! Maar er werd ook druk geknutseld. “We kregen een rondleiding door de hele school en in iedere leslokaal was iets anders te doen. Ik vroeg om een stempel in het Nederlands en de Duitse leerling begreep mij gewoon”, aldus een enthousiaste leerling van OBS Drieborg. Het is de bedoeling dat de Duitse leerlingen in mei-juni 2019 in Bad Nieuweschans een sportactiviteit gaan doen met de leerlingen van OBS Drieborg en Houwingaham. De uitwisseling moet een jaarlijkse activiteit worden met leerlingen uit groep 6.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button