AlgemeenRegionaal nieuwsSport

Oldambtster amazones presteren goed op subtop tijdens IICH Groningen

- advertentie -

Zuidbroek – Zaterdag 22 december werd er in Zuidbroek tijdens het IICH Groningen dressuur gereden op het hoogste niveau. In de Lichte Tour wist Callista Leeuwerke met hun zelf gefokte merrie Santo’s Fatal Love beslag te leggen op de derde prijs met 66.441% met een harmonieus gereden proef.

- advertentie -

In de Grand Prix kwam Christa Larmoyeur met haar bijzondere paard Superhorse Aston Martin NL aan de start. Na twee keer een zeer ernstige pechblessure, is Aston dankzij intensieve zorg weer volledig hersteld en loopt hij beter dan ooit. In de Grand Prix moesten ze alleen Olympisch ruiter Diederik van Silfhout met zijn prachtige hengst Expression voor laten gaan. Diederik maakte met Expression in Groningen na een wedstrijdpauze een mooie rentree op het hoogste niveau. Hij won met een aansprekende en zeer fijn gereden proef met 72.971%, waar Christa en Aston een knappe 68.913 noteerden en de tweede prijs behaalden.

De allerlaatste rubriek van de avond was de kür op muziek voor de Grand Prix. Hierbij wonnen Christa en Aston met overmacht met 71.833%.

De kür werd in Zuidbroek voor het eerst getoond. “Ik heb zelf de choreografie geschreven en samen met mijn vriend Leo de muziek uitgezocht. Frank van Etten heeft alles in elkaar gezet.” Prachtige lijnen en magische arabische sferen met een vleugje Portugees en Keltisch. Dit gecombineerd met een haast samengesmolten amazone en paard, maakte dat je naar een sprookje zat te kijken. Christa plaatste een filmpje van haar kür op Facebook: “Ik weet wat nog beter kan maar voor op dit moment meer dan dik tevreden.”

Foto: Lonneke Togtema/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button