Algemeen

Deel N33 drie weekenden afgesloten

- advertentie -

Zuidbroek – De N33 van Zuidbroek richting Veendam is in de maand januari gedurende minimaal drie weekenden voor het wegverkeer afgesloten. Rijkswaterstaat sluit het deel in zuidelijke richting af in verband met de kap van een aantal bomen (Abelen). Deze verkeren in een zo’n slechte staat dat ze een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Langs de N33 staan tussen de afritten Veendam-Noord en Veendam ongeveer 250 bomen. Deze zijn in de jaren ’30 van de vorige eeuw geplant en nu aan het einde van de levensduur. Bij harde wind is er een grote kans dat spontaan takken afbreken of dat de boom zelf afbreekt. Daarom heeft Rijkswaterstaat vergunning gekregen om 140 van de 250 bomen te kappen en af te voeren.

Drie weekenden
Het kappen vindt plaats in de weekenden van 5/6, 12/13 en 19/20 januari. In verband met een mogelijke uitloop van de werkzaamheden is ook het weekeinde van 26/27 januari gereserveerd. De rijstrook in zuidelijke richting wordt afgezet van zaterdagochtend 07.00 uur tot zondagavond 20.00 uur. De rijstrook in noordelijke richting blijft beschikbaar voor het verkeer.

De kap van de bomen vindt in januari plaats in verband met de aanwezigheid van een kolonie roeken. De roek is een beschermde vogelsoort die vanaf februari begint te broeden. Rijswaterstaat haalt de nesten voor de kap uit de bomen en verplaatst ze naar elders.

Omleiding
Verkeer, komende vanuit de richting Zuidbroek richting Veendam, wordt omgeleid. Hiervoor zijn gele omleidingsborden geplaatst. Het is niet mogelijk het verkeer door Veendam te laten rijden. Dit brengt verkeersoverlast en verkeersonveilige situaties met zich mee. Daarom is gekozen voor een langere, maar veilige omleidingsroute.

Rijkswaterstaat zal ter compensatie van de gekapte bomen nieuwe bomen planten. Dat gebeurt binnen straal van vier kilometer van de huidige locatie. Op dit moment is nog niet bekend waar dit zal zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button