AlgemeenOp stap

Stroatklinker Festival XL

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 12 januari is de tweede editie van het Stroatklinker Festival te zien en horen in De Klinker. Dit Grunneger laidjesfestival wordt georganiseerd door Bob Heidema en De Klinker. De Stroatklinkers bestaan in 2019 alweer 30 jaar en hebben in die jaren getourd door o.a. Engeland, Zwitserland, Litouwen, Oostenrijk en Duitsland, maar zijn nu dichterbij te aanschouwen in De Klinker.

- advertentie -

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord.  Omdat het radio-optreden veel te leuk uitpakte om het bij een eenmalig gebeuren te laten, zijn de Stroatklinkers – toen nog zonder naam – daarmee door gegaan. Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zogenoemde bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en Schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen de Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Het Festival heet niet voor niets XL. Naast de Stroatklinkers staan er vijf andere Groninger acts op het programma. Zo ziet u deze avond o.a. Marlene Bakker, Hans van der Lijke, Zuver Scheerwol en Swinder voorbij komen. De avond start om 19.30 uur en heeft maar liefst twee pauzes, een goed gevulde avond dus!

Wilt u deze avond met de mooiste, origineelste en leukste Groningse liedjes niet missen? Er zijn nog kaarten te koop via de theaterkassa of de website www.indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button