AlgemeenCultuur

Primeur voor toneelvereniging de Vriendenkring

- advertentie -

Scheemda – Toneelvereniging de Vriendenkring uit Scheemda heeft voor het eerst in haar bijna 73-jarig bestaan een primeur. Zij zijn namelijk de eerst vereniging die het blijspel “Hoog in de Alpen”, geschreven door Rien Buunk, op de planken brengen. De schrijver heeft hiervoor zelf contact gezocht met de vereniging om dit te melden. Hij is zeer vereerd en is van plan om bij de eerste uitvoering aanwezig te zijn.

- advertentie -

Het blijspel speelt zich af in een enigszins verwaarloosd hotel in de Alpen. Door een erfenis van haar overleden oom Harold heeft Trudy dit in haar bezit gekregen. Samen met haar man Henk besluiten ze alles in Nederland achter te laten en hun toekomst op te bouwen in Oostenrijk. Daar gebeuren allerlei onverwachte zaken wat voor komische taferelen zorgt.

De spelers zijn sinds september vorig jaar bezig met de repetities en zorgen ook samen met andere leden van de vereniging voor een mooi decor.

De uitvoeringen vinden plaats op 2 en 9 februari in zaal Esborg te Scheemda. Aanvang 19.30uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Herrie op 2 februari en op 9 februari door de RIO’s.

Entreekaarten á 6.00 euro zijn te bestellen/af te halen bij: zaal Esborg te Scheemda, modehuis Vos te Scheemda, fam. Drent tel:0597593350, fam. Nanninga tel:0597592713, fam Wubs tel:0597850236.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button