Algemeen

The Barrel Challenge dag 6: ‘Toen moesten we toch echt op weg naar de bergen’

- advertentie -

The Barrel Challenge Wintereditie, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: De Gasbelrokkers stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl

- advertentie -

Het eerste wat we vanmorgen deden, na het wakker worden, was kijken hoe het met onze inzamelingsactie was gegaan. Tot onze verbazing waren we dik over ons streefbedrag heen gegaan. Kortom, Gertjan ging het water in! (Je kan overigens nog steeds doneren…)

We maken een diepe buiging naar Gertjan, wat een prestatie! Hij stapte zonder pardon het water in en bleef zeker 4 minuten lang zitten! We werden er stil van, er kwam een soort van kalmte over ons heen. Een ontzettend bijzonder moment.

Lees meer: The Barrel Challenge dag 6 (extra): ‘Voor het goede doel het ijskoude water in’

Toen moesten we toch echt op weg naar bergen, voor ons laatste etappe. Van Hamar naar Bergen moet je letterlijk dwars door Noorwegen. Dwars door een adembenemend landschap. We hebben behoorlijk zitten “ooooo’en en aaaaaa’en”. Na iedere bocht en na iedere tunnel wacht je een ander landschap.

Vandaag was een pittige afstand, dus we zijn niet van de hoofdroute afgeweken. We hebben veel pauzes ingelast voor de prachtige vergezichten en onder andere een Vikingkerk uit het jaar 800! Bij een van de stops moesten we de andere auto nog wegdrukken omdat ze vastzaten in de sneeuw.

We zijn op moment van dit schrijven nog onderweg naar Bergen. Er valt ontzettend veel sneeuw nu en dat vertraagt enorm. De wegen zijn slecht en we willen graag zonder brokken in Bergen aankomen. De laatste etappe, morgen sluiten we deze reis af en dan sluiten we onze berichtgeving af met de eindstand en het opstappen op de boot naar huis.

Op Facebook kan je veelal live meekijken wat we onderweg tegenkomen en meemaken, volg ons hier!

Foto’s: Foto Nijkamp

Lees meer:
The Barrel Challenge dag 5: ‘Er was nog maar één optie, rechtdoor… CRASH!’`
– The Barrel Challenge dag 4: ‘De “locals” weten niet wat ze meemaken!’
– The Barrel Challenge dag 3: ‘De lampen die langs de weg en bomen schieten, je waant jezelf in een rally’
– The Barrel Challenge dag 2: ‘bandenwissel met spikes!’
– The Barrel Challenge dag 1: ‘Op weg naar Stockholm’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button