AlgemeenWeerbericht

Droge periode met steeds meer zon

- advertentie -

Landelijk – Na vandaag breekt een droge periode aan. Tot en met komend weekend wordt nauwelijks of geen neerslag verwacht. Morgen en woensdag zijn er veel wolkenvelden. Vanaf donderdag wordt het ronduit zonnig. Met een middagtemperatuur rond 10 graden en weinig wind voelt het in de zon een klein beetje lente. In de nacht en ’s ochtend vroeg is te merken dat het nog winter is. Op veel plaatsen vriest het dan een graadje.

- advertentie -

Dinsdag en woensdag worden droge dagen met veel wolken en slechts af en toe zon. Morgen start waarschijnlijk overal grijs. In de middag zijn de meeste zonnige momenten voor de kustprovincies. Woensdag zijn de beste kansen op zon voor Zuid-Nederland.

Zonnige Valentijnsdag voelt een beetje als lente
Valentijn brengt zonnig weer. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden. Doordat de zuidoostenwind slechts zwak is voelt het in de zon een beetje als lente.

Droog en zonnig weer houdt aan
Het droge weer met regelmatig zon houdt zeer waarschijnlijk aan tot en met het komende weekend. Daarna wordt de verwachting meer onzeker, maar mogelijk duurt de mooi-weer-periode zelfs nog wat langer.

De maximumtemperatuur blijft uitkomen rond 10 graden. In de nachten koelt het af tot rond het vriespunt met in het zuiden en oosten, maar ook bijvoorbeeld boven de zandgronden in de duinen, veelal lichte vorst.

Vandaag nog buien
Vanochtend trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. De temperatuur ligt rond 5 graden en er staat een matige, aan zee krachtige, noord(west)enwind. Vanmiddag is het, op een lokaal buitje na, droog met een mix van wolken en zon. Het wordt 7-8 graden, maar de stevige noordwesten- tot noordenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 3.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. Daarbij is een kleine kans op winterse neerslag. De minimumtemperatuur komt uit rond 1 graad. Tijdens een langere opklaring kan het in het zuiden en oosten lokaal een graadje vriezen.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button