AlgemeenSport

Max Benthem verovert bronzen medaille tijdens de European Cup in Italië

- advertentie -

Follonica Italië/ Winschoten – Op basis van de resultaten bij de internationale kwalificatietoernooien in Den Haag (3e) en Open Twents Judo Kampioenschappen Enschede (3e) is Max Benthem, van Judo Instituut Noord, door de Judo Bond Nederland voor de European Cup Cadets (ECC) toernooien voor Follonica (Italië) en Fuengirola (Spanje) geselecteerd.

- advertentie -

ECC toernooien zijn bedoeld voor de judoka’s die zich voor de Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOS) willen kwalificeren.
Afgelopen zaterdag was het dan zover, Max mocht Nederland tijdens de ECC in Italië gaan vertegenwoordigen.

Zijn eerste tegenstander uit Canada wist Max binnen twee minuten met een volle punt (ippon) achter zich te laten. De tweede partij moest Max tegen Adam Tsechoev uit Rusland opnemen, nadat de regulier wedstrijdtijd voorbij was, heeft Max tijdens de golden scoretijd, een punt tegen gekregen en moest daarmee zijn verlies tegen deze Rus (later kampioen) erkennen.

Aangezien Adam Tsechoev de kwartfinale bereikt had mocht Max weer aan de herkansingsrondes mee doen. Deze heeft hij dan met beide handen aangegrepen en wist alle wedstrijden met ippon te winnen.

De zesde en de laatste wedstrijd om de bronzen medaille moest Max tegen Panata Allesandro uit Italië gaan strijden, deze judoka is door Max met een prachtige worp (ippon) op de rug gegooid en in zijn eigen thuisland verslagen. Aankomende vrijdag vliegt Max samen met zijn trainer naar Fuengirola om daar aan de volgende ECC te gaan deelnemen.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button