AlgemeenGemeente

Aankondiging onderzoek naar de ervaring met Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

- advertentie -

Oldambt – “Wij willen graag van onze cliënten weten wat zij vinden van de ondersteuning die men ontvangt vanuit de Wmo. Wij willen graag onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van onze cliënten. Daarom start er binnenkort een cliëntervaringsonderzoek.” dat meldt de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Waarover gaat het onderzoek?
De gemeente vraagt Wmo-cliënten naar hun ervaringen met de Wmo. Zoals: Hoe is er met uw hulpvraag omgegaan? Hoe beoordeelt u de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening die u krijgt? Welk effect heeft de ondersteuning op uw leven?

Hoe kunt u deelnemen?
Binnenkort ontvangen een groot aantal Wmo-cliënten een uitnodiging met een schriftelijke vragenlijst. Het is echter ook mogelijk via een digitale vragenlijst aan het onderzoek deel te nemen. Het invullen van de lijst kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. “Als u dat prettig vindt, kunt u iemand vragen om u te helpen bij het invullen. Dat kan een familielid zijn, een buurvrouw/-man of een persoonlijk begeleider.” zegt de gemeente.

Anoniem en vrijwillig
Deelname aan het cliëntervaringsonderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau: Sociaal Planbureau Groningen in opdracht van de gemeente.

Nieuw dit jaar
De gemeente Oldambt zou graag met een aantal cliënten verder in gesprek willen gaan over de uitkomsten van het onderzoek. “Als u graag wil meepraten dan kun u dat aangeven via de bijgestuurde antwoordkaart. U kunt de kaart zonder postzegel versturen.”

Uitkomsten
“Wij gaan voor de zomer de uitkomsten publiceren op deze website. Later in het jaar zullen de uitkomsten ook via het Sociaal Planbureau Groningen beschikbaar zijn.” eindigt de gemeente in hun oproep.

Foto: OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button