AlgemeenGemeentePolitiek

Partij voor het Noorden stelt vragen over publicaties rond gemeentelijke vergunningen

- advertentie -

Winschoten – Vorig weekend werden we op zowel RTV Noord als in het Dagblad van het Noorden geconfronteerd met de ophef rond de bouw van de biomassa installatie bij Zwembad de Watertoren. Een inwoner en directe aanwonende van het zwembad krijgt de installatie bij wijze van spreken in zijn achtertuin en is bang voor gezondheidsklachten. De man is longpatient.

- advertentie -

Volgens wethouder Swagerman is de vergunningaanvraag en alle andere procedures geheel volgens de geldende regels verlopen. Publicaties zijn gedaan op de gemeente website en op andere sites. Wel is er in de communicatie met de omwonenden een te lang termijn aangehouden. Pas afgelopen donderdag kreeg de buurt een brief, terwijl in mei 2018 al de vergunning en de mogelijk tot bezwaar ter inzage lag. (digitaal)

De Partij voor het Noorden is voor digitalisering, maar hier mist de gemeente volgens Jurrie Nieboer duidelijk de boot als het gaat om goede informatievoorziening richting de inwoners. “We kunnen van onze inwoners niet verwachten dat men hiervoor constant websites in de gaten gaan houden. Een aantal jaren geleden zijn door de bezuinigingen de publicaties in o.a. het Streekblad afgeschaft.”

De Partij voor het Noorden heeft daarom de volgende vragen gesteld aan de gemeente:
1. Kan de gemeente haar publicaties weer op laten nemen in het Streekblad of Oldambtster? Nog liever beide.
2. Los van of procedures wel of niet goed zijn verlopen, er is mailwisseling geweest tussen deze inwoner , wethouder Swagerman en burgemeester Sikkema. Is het voor deze zaak geen idee om alsnog gezamenlijk het gesprek aan te gaan om zaken helder te krijgen en begrip te kweken voor elkaars standpunten?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button