AlgemeenSport

ACRO-teams plaatsen zich voor Districtfinale

- advertentie -

Winschoten – In Uithuizen werden zaterdag 2 maart de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek gehouden voor D en E-niveau. Met ruim 275 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte wedstrijd. 

- advertentie -

D-lijn
Bij de D-senioren duo’s was er een zeer verdiende gouden medaille voor Ling Die Smit en Lotte Jonker van SV Dynamica. Ze behaalden een score van 23.610. Anniek Bakker en Mirthe Harms werden zeer verdienstelijk vierde. Bij de D-junioren duo’s was het een spannende strijd van hoog niveau. Naya Nasser en Sarah Wilkens van het Turninstituut lieten een hele mooie oefening zien en behaalden met 24.220 (de hoogste dagscore) de provinciale titel. Guusje Jansen en Yvet Hollander van Bato behaalden een mooie tweede plaats. Elise Schrikkema en Sanne Veld van SV MidOost behaalde de derde plaats in deze klasse. In de jeugdklasse D-lijn lieten Bato-turnsters Riva Werkman en Denise Hollander een mooie oefening zien met nieuwe elementen. Ze werden keurig derde.

Bij de trio’s D senior ging het zilver naar Dorien Dieterman, Rianne Pluim en Natascha Roossien van het Turninstituut. Clubgenootjes Julie Hendriks, Demi Westers en Felicia Boonman behaalden het brons. Bij de junioren D trio’s was het een zeer spannende strijd. Alle deelnemende  teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en de verschillen in de eindscore waren dan ook zeer klein. Alana Kruid, Emma Mesman en Lotte Smid van SV Dynamica behaalden uiteindelijk het zilver en het brons was voor Shania Korte, Romee Luth en Marise de Vries.

E-lijn
In de Trio E-senior klasse was er een tweede plaats voor Bato-gymnasten Myrthe Hilverts, Laura Horrel en Merle Smits van Bato. Zij scoorden dezelfde totaalscore als de nummer 1 maar helaas was een deelcijfer van het andere team net even hoger waardoor ze genoegen moesten nemen met het zilver. Het brons ging naar hun clubgenootjes Amber Cerfontain, Julia Hoven en Carlijn Dijkhuis. In de klasse junior Trio’s E-lijn werd het brons gewonnen door Sterre Kruize, Vera Reinders en Fleur Sassen.

Bij de duo’s junior was er een hele mooie gouden medaille, en dus de provinciale titel, voor Dynamica gymnasten Melissa Karimi en Eline Jonker. Zij scoorden 23.330 punten. Het brons in deze klasse was voor Eileen Hilberdink en Keylee Knapper van BATO met 22.730 punten. De zusjes Inga en Laura Coudron van SV Dynamica behaalde bij de senioren duo’s een hele mooie tweede plaats.

En bij de allerjongste trio’s, de instappers, was er een tweede plaats voor Nakita van Bunnik, Nienke Mellema en Thirza Hoekstra van SV Drieborg.

De bovengenoemde teams en nog enkele andere teams uit Oost-Groningen hebben met de behaalde resultaten een startbewijs gehaald voor de districtfinale. Deze wedstrijd is op 23 maart in Gramsbergen en bij een goede klassering kunnen ze dan doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button