AlgemeenGemeente

Voorbereidingen sloop oude bibliotheek

- advertentie -

Winschoten – Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats voor de sloop van de oude bibliotheek in Winschoten, die eind maart/begin april van start gaat. Daarbij is natuurlijk veel aandacht voor veiligheid en het beperken van de overlast voor de omgeving. Toch is overlast bij een dergelijke sloop onvermijdelijk. Denk aan geluidsoverlast en overlast als gevolg van werkverkeer en de afvoer van puin via het Schönfeldplein. Ook wordt een gedeelte van de parkeerplaats tussen het gemeentehuis en de Hema afgezet. En er zijn gevolgen voor de voetgangersverbinding van de parkeerplaats achter het gemeentehuis met de ingang van het gemeentehuis en het centrum.

- advertentie -

Parkeerplaats tussen gemeentehuis en Hema gedeeltelijk afgezet
Gedurende sloopwerkzaamheden, is een gedeelte van de parkeerplaats tussen het gemeentehuis en de Hema afgesloten. De overige parkeerruimte kan worden gebruikt, maar het is verstandig om er rekening mee te houden dat het bij de toegang van het parkeerterrein druk is vanwege het werkverkeer dat hier ook langs rijdt.

Looproute parkeerplaats achter gemeentehuis richting ingang en centrum
De looproute tussen de parkeerplaats achter het gemeentehuis en de ingang van het gemeentehuis, wordt tijdens de sloopwerkzaamheden zoveel mogelijk open gehouden. Onvermijdelijk is dat in een bepaalde fase van de sloop, om veiligheidsredenen toch het gehele stuk tussen bibliotheek en gemeentehuis wordt afgezet. Wanneer en hoe lang dat precies zal zijn, is nu nog niet te zeggen. Hierover zullen we actief communiceren.

De sloop in grote lijnen
De sloopwerkzaamheden nemen ongeveer tien weken in beslag. De eerste vier weken van de sloop staan in het teken van het verwijderen van asbesthoudende materialen, het verwijderen van herbruikbaar materiaal, het strippen van het pand en het verwijderen van het straatwerk rondom het gebouw. In de vier weken daarna wordt het gebouw afgebroken. In de laatste twee weken wordt het puin ter plaatse gebroken, zand aangevoerd, en het terrein schoongemaakt en opgeleverd.

Inloopbijeenkomst op 19 maart
Op 19 maart is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en ondernemers over de sloop van de bibliotheek. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn en geen uitnodiging op uw adres hebben ontvangen, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen via tel. nr. (0597) 48 20 00.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button