AlgemeenGemeente

Werkzaamheden bibliotheek starten in week 13

- advertentie -

Oldambt – De sloopmelding voor de sloop van de oude bibliotheek in Winschoten is inmiddels geaccepteerd. Met het sloopbedrijf zijn afspraken gemaakt over de start van de werkzaamheden. Komende week start het verwijderen van asbest uit het gebouw, dat duurt een aantal weken. De daadwerkelijke sloop vindt plaats vanaf 10 april. Vanaf dat moment wordt ook het parkeerterrein tussen Hema en gemeentehuis gedeeltelijk afgezet (zie plattegrond).

- advertentie -

Omstreeks 10 april zal een begin worden gemaakt met de daadwerkelijke sloop. De sloop begint vanaf de achterzijde van het gebouw. Als het gebouw zover is gesloopt dat de voorgevel instabiel wordt, zal deze vanaf de Johan Modastraat naar achteren worden gedrukt. Hierbij wordt tijdelijk de Johan Modastraat afgesloten, vanwege de veiligheid. De planning daarvoor wordt nog nader bekend gemaakt.

Als laatste zal in mei het vrijgekomen metselwerk en beton ter plaatse worden gebroken. Daarbij zullen enkele voorzorgsmaatregelen worden getroffen, zoals het nat houden van het te breken puin om stof te voorkomen.

Overlast of vragen?
Heeft u tijdens het sloopproces vragen of ervaart u overlast? Neem dan contact op met de gemeente via (0597) 48 20 00 of info@gemeente-oldambt.nl.\

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button