Algemeen

5 April open dag bij Clubhuis de Horizon

- advertentie -

Winschoten Op 5 april 2019 van 14:00-17:30 uur opent Clubhuis de Horizon ter gelegenheid van het tweejarig bestaan de deuren voor zorgprofessionals, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Zowel leden als stafleden laten u deze dag graag zien hoe wij werken en wat wij doen.

- advertentie -

Bij De Horizon wordt gewerkt volgens het Clubhuismodel dat in de jaren veertig is ontwikkeld en zijn oorsprong heeft in New York. In een clubhuis komen mensen met een psychiatrische achtergrond bijeen om te werken en elkaar onderling te steunen bij de terugkeer in de maatschappij.

Het model gaat uit van de behoefte van mensen om ergens bij te horen, om nuttig te zijn, om relaties met anderen te onderhouden, om zichzelf te kunnen ontwikkelen, om een plek te hebben waar men welkom is en gerespecteerd wordt. Daarnaast is het optimistisch ten aanzien van de mogelijkheden van mensen met psychiatrische problemen: de leden worden aangesproken op hun gezonde kant, waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Inmiddels zijn er meer dan driehonderd clubhuizen verspreid over de hele wereld.

Tijdens de open dag zal om 14:30 uur de officiële opening worden ingeluid door Laura Broekhuizen, wethouder van de gemeente Oldambt. Ook zal Gertie Buseman spreken, Gertie is sinds oktober 2018 de coördinator van het Clubhuis. Zij heeft het stokje overgenomen van Lucien Kampijon.

Wees welkom om ons en het Internationale Clubhuis Model te leren kennen en samen te genieten van een hapje en een drankje!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button