AlgemeenWeerbericht

Zonnig lenteweer op komst

- advertentie -

Landelijk – Eind van de week wordt het zonnig lenteweer. Vooral op vrijdag en zaterdag is het in de zon heerlijk weer. De middagtemperatuur ligt dan tussen 12 graden op Texel en lokaal 17 in het zuidoosten. In het midden van het land wordt het 14-15 graden. Vandaag trekken buien met plaatselijk hagel en onweer over het land. Ook waait het flink. Vooral in het noorden is kans op zware windstoten. Morgen en woensdag is het op een lokaal buitje na droog, maar wel op veel plaatsen bewolkt.

- advertentie -

Vrijdag en zaterdag worden fraaie lentedagen met zonnige perioden en in het noordoosten enkele wolkenvelden. De temperatuur gaat omhoog en het wordt 12 graden in de kustgebieden en 16 tot lokaal 17 graden in het zuiden en oosten. In Utrecht wordt het op beide dagen circa 15 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten. De zon schijnt aan het begin van de middag maximaal met UV-index 3. Dat betekent dat je niet snel zal verbranden, maar als je de hele middag buiten bent kan je huid wel verkleuren.

Vandaag onstuimig met buien
Vandaag trekken buien over het land. Vooral in het noorden en oosten is daarbij kans op hagel en onweer. Er waait een stevige noordwestenwind. Aan zee is de wind krachtig tot hard en vooral in het noorden is bij buien kans op zware windstoten. Het wordt 9-11 graden, maar de wind maakt het voor het gevoel frisser.

Morgen en woensdag is het grotendeels bewolkt. Morgen is kans op een beetje regen en woensdag kan vooral in het noorden en oosten wat regen vallen. Op beide dagen is er in het zuidwesten meer ruimte voor de zon dan in het noorden en oosten. Dinsdag wordt het 9-10 graden en woensdag is het met 10-12 graden iets zachter. Doordat het beduidend minder hard waait dan vandaag voelt het beide dagen minder koud aan.

Donderdag is een overgangsdag. Met maxima van 11-14 graden is het al wat zachter, maar in het binnenland zijn wel veel wolkvelden. Aan de westkust is het wat zonniger en het blijft waarschijnlijk droog. De dagen daarna wordt het wat zonniger en warmer.

Zet de lente door?
Vanaf zondag wordt de temperatuurverwachting flink onzeker. Mogelijk draait de windrichting weer naar noordwest tot noord en dan wordt het kouder. Zondag is nog goede kans op droog met met zon, maar na het weekend komt er meer bewolking en neemt de neerslagkans iets toe. Echt nat lijkt het echter niet te worden. De kans op maxima boven de 15 graden is slechts 20%.

Foto: Trijntje Timmer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button