AlgemeenPolitiek

CDA Oldambt zwaar teleurgesteld over afstel aansluiting Oudlandseweg op Gereweg/N362

- advertentie -

Midwolda –  De dorpen Midwolda, Oostwold en Nieuwolda worden nog langer aan het lijntje gehouden met loze beloften. Dat vindt althans het CDA in de gemeente Oldambt. De partij roept het college van Oldambt en de provincie Groningen op om de aansluiting van de Oudlandseweg op de Gereweg zo snel mogelijk te realiseren.

- advertentie -

Wethouder Swagerman van gemeente Oldambt komt met een nieuw voorstel om het wegtracé Kerkelaan in Midwolda te verleggen. Aanleiding voor dit idee is voornamelijk de verkeersoverlast voor de bewoners van dit deel van de Kerkelaan. Slechts met een kleine groep betrokkenen rondom de Kerkelaan is het nieuwe tracé besproken.

CDA Oldambt is zwaar teleurgesteld over dit in hun ogen ondoordachte plan. Met dit voorstel lijkt de al jaren gewenste en beloofde aansluiting van de Oudlandseweg te Midwolda op de N362/Gereweg van de baan. Aan de dorpen Midwolda, Oostwold en Nieuwolda is veelvuldig toegezegd dat deze wegaansluiting  “binnenkort gerealiseerd zal worden”. Dit is dé oplossing om de dorpen Midwolda, Oostwold en Nieuwolda definitief te ontlasten van doorgaand (zwaar) verkeer. Het huidige voorstel van wethouder Swagerman heeft volgens het CDA hierin niets te bieden.

De partij vindt het nieuw voorgestelde plan, verleggen van de Kerkelaan, volkomen zinloos. Alsnog gaat al het verkeer door Midwolda. Bovendien kan, gezien de huidige financiële situatie, de gemeente Oldambt zich geen investering veroorloven, die geen constructieve oplossing biedt. Met het oude plan, het doortrekken van de Oudlandseweg naar de Gereweg, zijn ook álle aanwonenden van de Hoofdweg in Midwolda gebaat, evenals de aanwonenden van de Kerkelaan en de inwoners van Oostwold en Nieuwolda. Dit plan is ínclusief het benodigde geld al zeker drie jaar geleden uitgewerkt.

Het doortrekken van de Oudlandseweg maakt namelijk onderdeel uit van de plannen van de vaarverbinding, die wel al lang is gerealiseerd. De concrete aansluiting van de door te trekken Oudlandseweg op de N362/Gereweg is al wel uitgewerkt met de provincie, de betreffende grondeigenaar en andere betrokken partijen. De provincie doet daarbij ook een financiële bijdrage.

CDA Oldambt heeft hierover vragen gesteld aan het college en vindt dat het college haast moet maken het bestaande plan definitief uit te werken om de aansluiting te realiseren. “Het is best mogelijk”, zo stelt het CDA Oldambt, “waar een wil is  een weg”.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button