AlgemeenKort nieuws

Acantus en Plegt-Vos gaan samen 26 nieuwe huurwoningen bouwen

- advertentie -

Finsterwolde/ Heiligerlee – Woningcorporatie Acantus en bouwbedrijf Plegt-Vos hebben woensdag 24 april een overeenkomst getekend om in totaal 26 gasloze en zeer energiezuinige woningen te bouwen. Acantus gaat met verschillende partijen concepten ontwikkelen voor nieuwbouw, zodat er in korte tijd betaalbare woningen kunnen worden gebouwd.

- advertentie -

Bouwen voor woonplezier en betaalbare lasten
De 26 woningen komen te staan aan de Kloosterlaan in Heiligerlee, de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela en de HJ Siemonsstraat en H. Schwertmannweg in Finsterwolde. De woningen worden grotendeels in de fabriek gemaakt en worden in 2019 opgeleverd.

Anita Tijsma, bestuurder Acantus, licht toe: “We willen dat huurders nu en ook zeker in de toekomst betaalbaar en met veel woonplezier kunnen wonen. We stemmen de woningen continu af op de woonvraag. Dit doen we onder meer door verouderde huizen energiezuiniger te maken, zodat de totale woonlasten betaalbaar blijven. Daarnaast bouwen we ook nieuwe huizen die beter voldoen aan de wensen en behoeften van huidige en toekomstige huurders. We slopen vervolgens verouderde huizen die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd.”

Over de woningen
Alle 26 woningen die Acantus samen met Plegt-Vos gaat bouwen zijn levensloopbestendig. Op de verdieping bevindt zich nog een tweede slaapkamer. De plattegrond van alle woningen zijn gelijk, maar de buitenkant is anders. Soms zijn het rijwoningen, soms twee-onder-éénkap. De woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en bedoeld voor jong en oud.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button