AlgemeenSport

Gymnaste Britt Scholte Districtkampioen

Winschoten – Zaterdag 20 april was de sporthal in Zuidlaren de plek waar gestreden werd om de district-titels. Alle clubs uit de drie noordelijke provincies hadden dmv twee plaatsingswedstrijden en ook nog een halve finale een aantal afgevaardigden. Naast de individuele oefeningen werd er ook in de duo-klasse deelgenomen.

Bij de benjamins was er een groot en sterk deelnemersveld. Het harde trainen van de afgelopen maanden werd beloond voor Bato-gymnaste Britt Scholte. Met de hoogste score voor de oefening met hoepel werd de lenige Britt verdiend 1e en dus district-kampioene. Met haar duo-partner Ize Beugels werd ze ook nog 6e. Bij de prejunioren was er een mooie 8e weggelegd voor Manon Martodrono.

(Lees verder onder de foto) Britt Scholte

In de junioren-klasse was voor drie Bato-gymnasten een finale-plek binnen gehaald . Linde Dekker en Isa Huiting hebben het voor een eerste-jaar junior heel goed gedaan. Ook Mette Blik draaide ondanks haar zeer jonge leeftijd een prima wedstrijd. Met een hoepel-oefening en ook op het onderdeel bal werd Mette beloond met een 4e plek. Straks mag zij samen met Britt Scholte ook deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in de individuele categorie.

Bij de senioren hebben Karlijn Heikens en Vesna Eerkens een verdienstelijk 8e en 10e behaald. In de mini-categorie was 7 jarige Loes vd Werff doorgedrongen tot de finale. Met veel plezier heeft het publiek en de jury genoten van haar oefeningen met hoepel en zonder materiaal.

Over ruim twee weken worden er twee landelijke finales gehouden. De Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek  voor groepen in Nijverdal en een dag later de Nederlandse Kampioenschappen in Hilversum voor de individuele en duo- oefeningen. In Nijverdal zullen twee groepen van BATO hun beste beentje voor zetten en in Hilversum zullen 4 gymnasten strijden om de nationale titel.