Algemeen

Fietsclinics voor 65-plussers in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De fiets is onmisbaar voor veel Groningers. Om veilig te blijven fietsen organiseert de Fietsersbond in de hele provincie Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers. Tijdens de aansprekende en interactieve fietsclinics worden tips en handvatten gegeven over het gebruik van de fiets en de e-bike. De clinic begint met een voorlichting over fit en veilig blijven fietsen.

- advertentie -

De voorlichting heeft onder meer als doel om bij de deelnemers bewustwording te creëren over het belang van blijven bewegen, functieafname door het ouder worden, snelheidsrisico in potentieel gevaarlijke omgevingen en de risico’s van afleiding in het verkeer. Tijdens de voorlichting worden een aantal fietsgym oefeningen gedaan.

Daarnaast krijgen deelnemers tips over het gebruik van hun eigen fiets en is er de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren instructeurs van het campagneteam Verkeerswijzer Groningen praktisch te oefenen. Een leuke en leerzame ochtend of middag voor 65-plussers. Voor de koffie wordt gezorgd. Bent u er ook bij?

In de gemeente Oldambt staan drie fietsclinics gepland. Deze organiseert de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente Oldambt, Huis voor de Sport Groningen en Sociaal Werk Oldambt.

De drie fietsclinics in de gemeente Oldambt zijn op:
1. Maandag 6 mei 2019 in De Boschpoort, het Boschplein, 9671 GB Winschoten
Tijd: 09.30 – 12.00 uur, inloop vanaf 09.15 uur

2. Donderdag 9 mei 2019 in Steunstee (sporthal) Scheemda, Plantsoenlaan 19, 9679 HA Scheemda
Tijd: 14.00 – 16.30 uur, inloop vanaf 13.45 uur

3. Dinsdag 14 mei 2019 in MFC De Hardenberg, Hardenberg 5, 9684 AM Finsterwolde
Tijd: 09.30 – 12.00 uur, inloop vanaf 09.15 uur

Aanmelden kan bij:
Myrthe van der Ploeg: m.vanderploeg@sociaalwerkoldambt.nl / tel. 0597-421833 of via de website van Verkeerswijzer Groningen: verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic of bij Tekla Scholtens scholtens@fietsersbond.nl / 06-19608690

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button