Algemeen

Baggerwerkzaamheden Winschoterdiep afgerond

- advertentie -

Heiligerlee – De afgelopen maanden is baggerbedrijf Heuvelman Ibis druk bezig geweest met baggerwerkzaamheden aan het Winschoterdiep. In opdracht van de provincie werd het Winschoterdiep over een lengte van ongeveer 20km uitgebaggerd.

- advertentie -

De werkzaamheden waren nodig voor de groeiende beroepsvaart in de richting van Foxhol en Veendam. In totaal is er 120.000m3 gebaggerd met een totale looptijd van 9 maanden. Op dit moment word de focus gelegd op het ontmantelen van het baggerspeciedepot, dit zal naar verwachting in 2022 gereed zijn.

De leidingen boven de Provincialeweg zijn weggehaald en het reservoir gebouwd aan de snelweg A7 is gevuld met slib uit het kanaal. De planning om de werkzaamheden voor 1 juli af te hebben zijn dan ook geslaagd.

Foto’s: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button